Den Svenska HIO-Finalen 2005

BILDARKIV FRÅN DEN SVENSKA HIO-FINALEN 2005

Lördagen den 18 juni på Gränna GK.

Det var lite kylslaget när de bästa spelarna gav sig ut på den välpreparerade banan. I bagen hade alla sitt startkit med bl a Loka Päron, en HIO-boll och en polkagris speciellt framtagen för tävlingen. Anders Spetz från Mellringe GK vann scratch-klassen på ett över par, mycket tack vare trevligt sällskap i bollen enligt honom själv. Tvåa var Leif Halth från Nyköpings GK, och trea Jonas Andersson, Ingetorps GK, tre respektive fem över par.

A-klassen med handicap vanns överlägset av Leif Halth, på netto 66 närmast före Casper Swart, Kumla GK (71) och Anders Spetz (72). Leif tackade sina medspelare, sin son som sparringpartner och sin fru som lugnande caddie för den stora segermarginalen. Fyra var Lennart Möller (72) som gjort HIO på hemmaklubben Tranås samtliga par 3 hål, totalt fem HIO i karriären!

I B-klassen vann Jan Olsson från Gullbringa G&CC på 70 slag. Jan spelade strålande i 16 hål och var bara sex över par när han tappade ytterligare fyra på 17:e. Ett par på sista hålet räddade segern. Närmast slagna var Patrik Holmström, Kallfors GK, på 71 slag och Per Fagerberg från Torreby GK (74). Längre ner i resultatlistan hittar vi hemmaspelaren Kjell Gustavsson som hade fullständig koll på sin golfkarriär. Kjell berättade att han gjort 8 453 utslag på par 3 hål innan han i fjol lyckades på Grännas 171 meter långa 12:e hål.

Solen bröt igenom och C-klassen fick fint väder hela ronden. Magnus Blick från A6 GK, 38 poäng vann knappt före Per Leion, Fors GK, på 37 poäng och Hans Brolin, Kalmar GK, 35 poäng.

I D-klassen segrade tävlingens yngsta deltagare. Cajsa Aranäs från Kalmar GK fyllde fjorton två dagar före tävlingen och dagen före var hon ute och tränade och sänkte sin handicap till 19,7. Hon vann ändå med fyra poäng före tävlingens näst yngste deltagare Conny Gozzi från Burviks GK, 43 resp 39 poäng. Kent Jonsson från Annefors GK spelade sin första tävling någonsin och slutade på 37 poäng!

Närmast hål-tävlingen avgjordes på 15:e hålet. Hålet är relativt kort, 110 meter för herrar och 102 för damer, men flaggan var placerad bakom bunkern och det var svårt att få bollarna att stanna på den hala greenen. Bästa resultatet för dagen (149 cm) gjordes av Lars-Gunnar Karlsson (A-klassen) som gick i första bollen. Vinnarna i de övriga klasserna var Tom Lundgren från Tjörns GK (446 cm), Jan Sandberg från Åkersberga GK (346 cm) och Lasse Packalen, Gåtebo GK (391 cm). Lasse Åbergs glas för muserande vin till alla vinnare.

HIO.SE tackar
alla deltagare för att ni sprider så mycket glädje och uppträder så sportsligt. Välkomna åter nästa år! Gränna GK gjorde ett fantastiskt jobb som trots att ett intensivt regnande gjort flera närliggande banor ospelbara kunde bjuda på en bana i mycket gott skick. Tävlingsledningen presenterade spelarna på 1:a tee och rapporterade resultatet snabbt. Vi tackar våra sponsorer Acushnet, Artwork, Golf Digest, Golf Plaisir, IF, ProHumana, Spendrups och Träkontakt. Vi vill också tacka våra lokala sponsorer för bidrag till startkit och prisbord, Gränna Glasbruk, Tomtar och Troll Polkagrisar och V. Fongs Gelbgjuteri.